П`ятниця, 29.03.2024, 18:58
Вітаю Вас Гость | RSS

Макіївський ліцей







Адреса: Київська обл., Білоцерківський р-н., с. Макіївка, вул.Центральна 1; тел. (04563) 2-45-37; E-mail: makiivkaschool@gmail.com

Меню сайту
Категорії розділу
Новини школи [635]
Дошка оголошень [159]
Гостьова книга [1]
Привітання, скарги та пропозиції залишайте тут
STOP BULLYING
Корисні посилання

Головна » 2013 » Грудень » 18 » Зустріч з інспектором ДАІ
22:37
Зустріч з інспектором ДАІ

Дорогі діти, напередодні зимових канікул хотілось би привернути вашу увагу на дотримання Правил дорожнього руху під час їх проведення, а також довести до вас основні правила поведінки на вулиці та поблизу проїзної частини в зимовий період.



    Під час зимових канікул для ігор і розваг потрібно обирати безпечні місця: майданчик біля будинку, дитячий парк, тобто все, що знаходиться далеко від проїзної частини. Категорично забороняється катання на санках, лижах і ковзанах поблизу дороги. Будь-яка крижана гірка, що виходить на дорогу, віщує тим, хто вирішив прокататися на ній, серйозні травми або навіть загибель.

Взимку день коротший. У сутінках і в темноті значно погіршується видимість,тому в цю пору доби необхідно бути особливо уважними. Трапляються зорові обмани: часто близькі предмети здаються далекими, а далекі – близькими, нерухомий предмет можна прийняти за рухомий, і навпаки. В темну пору доби слід виділити себе на проїзній частині за допомогою світловертаючих елементів на верхньому одязі, таким чином ви будете помітними для водія.

    У сніговий накат або ожеледицю підвищується вірогідність «іозу», заносів автомобіля і найголовніше, непередбачувано збільшується гальмівний шлях. Тому звичайну безпечну для переходу відстань до машини треба збільшити. Проїзну частину переходьте лише по пішохідних переходах, а в разі їх відсутності дотримуйтесь безпечної відстані до автомобіля.


Перш ніж перейти дорогу, переконайтесь в повній безпеці. Потрібно спинитись біля краю проїзної частини, прислухатися, подивитися ліворуч і праворуч, якщо немає Т.З., дійшовши до середини проїжджої частини, ще раз подивитись направо, і при відсутності транспорту закінчити перехід. Дорогу потрібно переходити під прямим кутом в місцях, де дорога добре проглядається в обидва боки. Якщо на пішохідному переході або перехресті є світлофор, він покаже, коли йти, а коли стояти і чекати. Червоне світло для пішоходів – стій, зелене-йди. Ніколи не переходьте вулицю на червоне світло, навіть якщо автомобілів поблизу немає. Як тільки загорілося зелене світло, не «кидайтесь» з тротуару на дорогу.

     Причин дорожньо – транспортних пригод існує безліч. Досить часто аварії виникають з вини пішоходів, які перебігають дорогу безпосередньо перед транспортом, переходять будь-де; стоять на середині дороги, щоб  перейти на інший бік; ігнорують правилами і йдуть по дорозі як заманеться. І тоді гинуть не лише ті пішоходи, котрі порушили правила, а й зовсім невинні люди і водії які намагаються відвернути біду і роблять різкі маневри.

     Щоб прожити свій вік без страшних пригод, потрібно вже змалку вивчати Правила дорожнього руху, досконало їх знати і завжди чітко виконувати.






Категорія: Новини школи | Переглядів: 681 | Додав: Aleximus | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Хостинг від uCoz