П`ятниця, 26.04.2024, 14:45
Вітаю Вас Гость | RSS

Макіївський ліцей







Адреса: Київська обл., Білоцерківський р-н., с. Макіївка, вул.Центральна 1; тел. (04563) 2-45-37; E-mail: makiivkaschool@gmail.com

Меню сайту
Категорії розділу
Новини школи [635]
Дошка оголошень [159]
Гостьова книга [1]
Привітання, скарги та пропозиції залишайте тут
STOP BULLYING
Корисні посилання

Головна » 2014 » Вересень » 2 » Знову вересень ступив на наш поріг
15:40
Знову вересень ступив на наш поріг

        

Знову вересень ступив на наш поріг,

Святкує свято вся наша країна,

Своє майбутнє, зміну молоду

Благословляє нині Україна!

 

Сьогодні перше вересня – День Знань, справжнє всенародне свято мудрості, доброти, творчості. Сьогодні прозвучить перший шкільний дзвінок, який сповістить про відкриття нової, нелегкої, але цікавої дороги до знань, до нових звершень! Сьогоднішній день є особливим для всієї шкільної родини, але найбільш хвилюючим він є для тих, хто вперше виходить на цей майданчик в якості учнів Макіївської загальноосвітньої школи і тих, хто сьогодні розпочинає останній рік навчання в стінах рідної школи!

Доброю традицією стало вшанування хвилиною мовчання пам’ять тих, хто звеличив нашу землю. Тих, завдяки кому наше життя зігріте сонячним світлом і безхмарною блакиттю небес та вічна пам'ять  героям України.

Слова привітання приймали учні та батьки від директора школи Ковтюх Т.В., сільського голови Литвина А.О. та спонсорів Говоруна В.М. і Орла П.П., які  підготовили для учнів смачненькі солодощі.

Право надати Перший дзвінок на перший урок  надалося  учню 11 класу Прокопцю Олександру і учениці 1 класу Міщенко Ользі, але цьому хотіла завадити  вередулька,  яка поцупила дзвоник.  Але все ж таки срібний голос дзвоника прозвучав.

    

«Україна – моя душа. А душу я не продаю».

Саме такими словами розпочався перший урок «Україна – єдина країна» в 9 класі Макіївського НВО. Учні разом з батьками та гостями поринули в історичні сторінки української    звитяги.  На   уроці в усіх класах були використані символи України: герб, прапор, гімн. В 6 класі діти переглянули презентацію «Україна – єдина країна», звучали пісні у виконанні Н. Бучинської та Н.Май. У 8 класі говорили про такі поняття, як народ, нація, етнос, держава, громадянин, громадянські права та обов’язки. Читали вірші про Україну.

Ніхто не залишився байдужим до сучасних подій. Діти зі сльозами на очах слухали розповідь Куценко М.П. про її сина Павла, учасника АТО і вирішили всі разом про допомогу нашим славним воїнам.

  

Ми  –  майбутнє  України. То ж своїми знаннями, працею, здобутками підносімо іі культуру, своїми досягненнями славмо її. Будьмо гідними своїх предків, любімо рідну землю так, як заповідав великий Тарас, бережімо волю і незалежність України, поважаймо свій народ і його мелодійну мову.

Шануймо себе і свою гідність, і шановані будемо іншими.

 

                          Слава Україні

Бажаємо  учителям  та учням творчої наснаги та успішного навчального року! Тож рушаймо разом у Країну Знань!

 

Категорія: Новини школи | Переглядів: 521 | Додав: Aleximus | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Хостинг від uCoz