П`ятниця, 03.05.2024, 05:55
Вітаю Вас Гость | RSS

Макіївський ліцей







Адреса: Київська обл., Білоцерківський р-н., с. Макіївка, вул.Центральна 1; тел. (04563) 2-45-37; E-mail: makiivkaschool@gmail.com

Меню сайту
Категорії розділу
Новини школи [635]
Дошка оголошень [159]
Гостьова книга [1]
Привітання, скарги та пропозиції залишайте тут
STOP BULLYING
Корисні посилання

Головна » 2021 » Березень » 15 » Шановні батьки! Рекомендації для Вас...
20:55
Шановні батьки! Рекомендації для Вас...

Возможно, это изображение (3 человека, ребенок, люди стоят, телефон и на открытом воздухе)

❗️ВАЖЛИВО❗️САМЕ ЦІ ПОРАДИ ВБЕРЕЖУТЬ ВАШУ ДИТИНУ

Наші діти не випускають гаджетів з рук, і просто заборонити користуватись телефоном неможливо, адже інтернет-простір – це світ, де всі ми, і дорослі також, черпаємо інформацію та спілкуємось щоденно. Але бути причетним до онлайн-життя дитини та контролювати цей процес ми просто зобов’язані!

Ці поради допоможуть вам, батьки, не тільки навчити дітей «цифровій гігієні», але й захистити їх від багатьох інтернет-загроз.

✅1. РОЗМОВА. Відкриті і чесні розмови про онлайн-життя вашої дитини – один з кращих способів захисту від кібершахраїв, неналежного контенту та інтернет-цькування.

✅2. ВІРТУАЛЬНІ ДРУЗІ. Застерігайте дітей, що не завжди віртуальні друзі – це ті, за яких вони себе видають.

✅3. «ІНТЕРНЕТ-ДВЕРІ». Ваша дитина знає, що не можна відкривати двері незнайомцям? То навчіть її також не відповідати незнайомцям в мережі.

✅4. ПОСИЛАННЯ. Навчіть дитину не відкривати незнайомі посилання.

✅5. ПРИВАТНІСТЬ. Ваша дитина повинна розуміти поняття та не залишати у соцмережах особисту інформацію на кшталт домашньої адреси або адреси школи, імен батьків чи номерів банківських карт.

✅6. АНКЕТИ. Навіть якщо після заповнення анкети на сайті чи у соцмережі на дитину чекає приз, вона повинна розуміти всі ризики та ігнорувати «привабливі» пропозиції.

✅7. ГЕОМІТКИ. Попросіть дитину не ставити геомітки в місцях, де вона часто буває.

✅8. ІНТЕРЕСИ. Дорослі повинні знати, у яких групах у соціальних мережах спілкується їхня дитина, або мати доступ до перегляду цих чатів обов’язково з попередженням про це дитини, інакше є ризик втратити довіру.

✅9. КОРИСНІ ДОДАТКИ. Встановіть на телефон дитини додаток, який буде відстежувати і показувати її місцезнаходження (Kaspersky Safe Kids, «Где мои дети», Google Family Link, Kids Place та ін..).

✅10. ІНТЕРНЕТ ПАМ'ЯТАЄ ВСЕ. Тому дуже важливо навчити дитину спілкуватися в ньому так, щоб не було соромно ні за одне залишене слово або відправлений файл.

✅11. МЕРЕЖИВИЙ ЕТИКЕТ. Як і в реальному житті, дитина повинна навчитись поважати приватність інших, не розпалювати конфлікти та ділитися тільки перевіреною інформацією.

✅12. ПЕРЕХІД У РЕАЛЬНІСТЬ. Ваша дитина повинна знати, що зустрічатись у реальності з незнайомими людьми з Інтернету – це дуже небезпечно!

✅13.ПАРОЛІ. Ніхто не повинен знати логіни та паролі вашої дитини, крім неї та вас, якщо ви про це домовились.

✅14.«НІ!». Навчіть дитину говорити це слово завжди, коли хтось незнайомий, або навіть друг пропонує зробити щось недозволене або виконати прохання.

✅15. КОМПРОМІС. Тотальний контроль онлайн-життя може привести до конфліктів та недовіри між вами та дитиною. Йдіть на компроміси та домовляйтесь із дитиною.

✅16. ОНЛАЙН-ДРУЖБА. Насолоджуйтесь онлайн-простором разом із дитиною: переписуйтесь, кидайте один одному фото та смішні відео. Будьте підтримкою та другом своїй дитині.

✅17. ДЕНЬ БЕЗ ТЕЛЕФОНУ. Регламентуйте час проведення вашої дитини у мережі в залежності від її віку. Маленьким дітям давайте телефон по годинам, а дорослим запропонуйте хоча б один день на тиждень відмовитись від онлайн-життя.

✅18. БАТЬКІВСЬКИЙ ПРИКЛАД. Тільки власний приклад батьків, які сприймають Інтернет виключно як засіб отримання інформації, а не як місце, де можна приховатись від проблем, допоможе вам донести всі ці правила вище.

❗️Якщо ви спілкуєтесь з дитиною – відкладайте телефон. Часто діти занурюються у світ Інтернету тільки тому, що їм не вистачає уваги від батьків у реальному житті!

#дітипонадусе #безпечнийсвітдитини

Категорія: Дошка оголошень | Переглядів: 132 | Додав: Aleximus | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Хостинг від uCoz