П`ятниця, 26.04.2024, 19:05
Вітаю Вас Гость | RSS

Макіївський ліцей







Адреса: Київська обл., Білоцерківський р-н., с. Макіївка, вул.Центральна 1; тел. (04563) 2-45-37; E-mail: makiivkaschool@gmail.com

Меню сайту
Категорії розділу
Новини школи [635]
Дошка оголошень [159]
Гостьова книга [1]
Привітання, скарги та пропозиції залишайте тут
STOP BULLYING
Корисні посилання

Головна » 2014 » Березень » 20 » "Хай сіяє вічно Шевченкова весна"
14:33
"Хай сіяє вічно Шевченкова весна"
  Жива
Душа поетова святая
Жива в святих своїх речах,
І ми, читая, оживаєм,
І чуєм Бога в небесах.
   18.03.2014 у Макіївському НВО відбулося літературно-мистецьке свято, приурочене 200-річниці з дня народження великого Кобзаря "Хай сіяє вічно Шевченкова весна". На захід були запрошені учителі Білоцерківського району.
     Весь захід було поділено на 3 частини:
1.Життєвий шлях Т.Г. Шевченка
2.Безсмертна спадщина Кобзаря
3.Вшанування пам'яті великого сина великого народу.
  
  У першій частині перед очима глядачів промайнули дитячі роки Шевченка, тяжка сирітська доля , кріпаччина, солдатчина, роки заслання. 
  Маленького Тараса талановито зіграв Кравченко Євгеній,  друга дитинства - Капшук Сергій, а в ролі матері - страдалиці була Павленко Віка. Арешт Шевченка інсценізували учні 10 класу, де в ролі Тараса Шевченка був Торба Руслан.
  
 
   

Зворушливим у ролі Шевченка-солдата був Павлієнко Олексій. Щире "здивування" і захоплення викликала поява зворушливої, сумної, ніжної Онищенко Марини, яка зіграла роль Долі нашого Шевченка.

   Говорячи  про Шевченка, не можна було не згадати про його особисте життя. А всім відомо, що його найсильнішим було перше кохання до сусідської дівчинки Оксани. Цей світлий образ так душевно зіграла Гура Наталія, що в багатьох на очах з'явилися сльози.

  

   Переконливою була Дембіцька Вікторія у ролі Причини. ЇЇ майстерна гра не залишила нікого байдужим. 

   Образ знедоленої жінки - матері: Катерини, Наймички, Сови талановито зіграли Біденко Віра, Гура Наталія, Лихвар Настя. Особливо схвилювала глядачів Настя. 

   Талановитій грі дівчат не поступилися і наші хлопці - козаки Бердалик Віталій та Железняк Владислав, який майстерно зіграв свою роль у багатьох сценках.

  

  

   А в другій частині перед очима глядачів ожили герої Шевченкових творів.

   Першою на сцені з'явилася Перебийніс Лілія в образі Лілеї.. Під супровід бандури юна артистка так майстерно, так емоційно передала весь душевний біль молодої дівчини, що глядачі не могли стримати сліз.

   Не менш зворушливою була Біденко Віра у ролі Русалки. Вона зуміла так перевтілитися в цей образ, що викликала щирі захоплення. 

 

  Справжні артисти 8 класу - Перебийніс Лілія, Пофатна Каріна, Петриченко Аліна, Павлик Валентина інсценізували баладу "Тополя", в кінці якої Каріна заспівала пісню "Плавай, плавай лебеденько..."

 

 

   У третій частині учні нашої школи вшанували пам'ять великого Кобзаря. До старшокласників приєдналися учні початкової ланки, які проявили дитячу, щиру любов до Шевченка. У фінальній частині свята усіх вразив Шульга Дмитро, який з'явився в образі Шевченка-генія, Шевченка-пророка.

   На святі лунали не тільки безсмертні рядки  з творів Т.Шевченка, а й виконувалися пісні та вірші поета, в як і туга за рідною землею, і біль за долю Укераїни, і заповіт нащадкам.

  Своїм голосом і майстерним виконанням вразила усіх присутніх Онищенко Марина і Бондар Діана, які заспівали пісню"Не тополю високую..." на слова Т.Г. Шевченка.

   Про безсмертний голос Кобзаря душевно заспівала Гура Наталія і Павленко Віка.

  Окрасою свята став виступ учителя музики Мусійця Олександра Степановича, який своєю грою на бандурі,своїм переконливим виконанням пісень на слова Шевченка зачарував усіх присутніх у залі.

   А закінчилося свято "Заповітом" Т.Г. Шевченка, який виконували усі присутні, стоячи як гімн.

   Організатор цього прекрасного дійства - учитель української мови і літератури Василенко І.П., а допомогли їй у цьому Бердалик Л.В., Говорун Н.В. та Івахненко Т.С. 

 

 

 

Категорія: Новини школи | Переглядів: 752 | Додав: Aleximus | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Хостинг від uCoz