Четвер, 28.03.2024, 21:42
Вітаю Вас Гость | RSS

Макіївський ліцей







Адреса: Київська обл., Білоцерківський р-н., с. Макіївка, вул.Центральна 1; тел. (04563) 2-45-37; E-mail: makiivkaschool@gmail.com

Меню сайту
Категорії розділу
Новини школи [635]
Дошка оголошень [159]
Гостьова книга [1]
Привітання, скарги та пропозиції залишайте тут
STOP BULLYING
Корисні посилання

Головна » 2019 » Листопад » 15 » Тиждень української мови і літератури та зарубіжної літератури
11:04
Тиждень української мови і літератури та зарубіжної літератури

Уже традиційно в перші тижні листопада в нашій школі урочисто проходить Тиждень української мови і літератури та зарубіжної літератури, приурочений до Дня української писемності та мови. Цього року програма предметного тижня була, як завжди, досить насиченою. Це і класні години, і  конкурси,  і просто змагання, а також різноманітні вікторини. Упродовж тижня проходила акція: «Говоримо тільки українською». На допомогу учням і вчителям прийшов Лепетун, який ознайомив із найпоширенішими лексичними помилками.

 

Відбулася мовознавча гра  «Шарада» , між учнями 5та 6-7 класів - лінгвістичний ігроленд: «Мово українська, гордосте моя!»,  які підготувала і провела учитель української мови і літератури Василенко І. П. Діти показали свої знання з таких тем: «Фонетика», «Орфографія», «Будова слова», «Лексикологія та фразеологія». Найбільше дітям сподобалися конкурси пантоміми (інсценізація фразеологізмів), конкурс «Квітка» та цікавих загадок про мову. Запекла боротьба тривала 45 хвилин, та перемогла дружба. Захід був дійсно пізнавальним, веселим, незвичним, учням сподобалось, а це головне.

Для учнів початкових класів під керівництвом учителя зарубіжної літератури Ковтюх Т. В.  було проведено Свято казки. До найменших учнів завітали казкові герої: Попелюшка, Білосніжка, Дюймовочка, Червона Шапочка, королевич Єлисей і Місяць, Пасербиця. Також було проведено пізнавальні квести із зарубіжної літератури.  

Учителями Василенко І. П., Говорун Н. В., Бердалик Л. В. було організовано і проведено літературну кав’ярню: «Поезія – мелодія душі». Гостями кав’ярні стали  письменники  рідного краю: Василь Щербюк,  Людмила Миколаївна Мусієць,  Ганна Василівна Білик.  Атмосфера зустрічі  була тепла та доброзичлива. Учасники заходу спілкувалися з поетами, слухали поезії, ставили запитання, на які ті щиро і залюбки відповідали. Такі зустрічі згуртовують дітей, адже поезія - це те, що хоче сказати душа мовою слова. Їх варто організовувати, аби наші діти росли творчими, розумними та мудрими.

8 листопада, напередодні Дня української писемності та мови, Василенко І.П. було проведено святкову лінійку «Мова – це держава, це нація».  Учні мали змогу переглянути відео «З історії літописання та книгодрукування», «Тернистий шлях рідної мови» , натхненно звучали поетичні рядки про рідну мову, розливалася чарівна мелодія пісень. Також цього дня  учні школи разом із вчителями-словесниками зібралися в дружньому колі для написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Ми приєдналися до всіх свідомих українців і виявили пошану до рідної мови, а також перевірили власні знання з орфографії та пунктуації.

Феєричним закінченням Тижня став квест «В океані рідної мови», який підготувала і провела Василенко І. П. між учнями 5-11 класів. Інструкторами були педагогічні працівники школи (за що їм окреме «дякуємо»). Команди квесту отримали маршрутні листи, за якими вони повинні були організовано рухатися від станції до станції, виконувати завдання та отримувати бали. Учасники квесту мали змогу проявити всі свої знання з української мови та літератури, логіку, швидкість мислення та творчі здібності. Захід пройшов цікаво, жваво, емоційно.

Закінчився предметний тиждень, а любов до рідної мови залишається на все життя. Висловлюємо щиру вдячність усім учасникам, учителям та адміністрації школи за допомогу в організації та проведенні тижня.

Категорія: Новини школи | Переглядів: 243 | Додав: Aleximus | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Хостинг від uCoz